ACCELERATED ADAPTATION OF MARINES TO LOW-LATITUDES NAVIGATION

Cover Page

Cite item

Full Text

Abstract

The paper discusses field trials of two approaches to acceleration of adaptation of marines to low-latitudes navigation, which is associated with intensive physical activity at high temperatures. When only physical exercises were used for training, adaptation to the above conditions was accomplished by the end of the second month of navigation. Ergothermic training exercised prior to entering the low latitudes ensured preservation of professional workability at the very onset and all over the time of navigation in tropics.

About the authors

N. N. Plakhov

Research Institute of Shipbuilding and Navy Armament, N.G. Kuznetsov Navy Academy

Author for correspondence.
Email: gp.aig@mail.ru
Russian Federation

References

  1. Ажаев А.Н., Приемский Ю.И. К проблеме нормирования микроклимата в объектах военной техники // Воен.-мед. журн. - 1984. - № 5. - С. 43-44.
  2. Мельникова И.П. Влияние производственных факторов на здоровье моряков // Гигиена и санитария. - 2007. - № 1. - С. 42-44.
  3. Кубасов Р.В., Лупачев В.В., Богданов Р.Б., Бойко И.М. Климатогеографические условия основных регионов плавания судов, базирующихся в г. Архангельске, и состояние здоровья их плавсостава // Морская медицина. - 2015. - Т. 1, № 2. - С. 58-63.
  4. Бердышев В.В. О некоторых показателях адаптации человека к условиям влажных тропиков // Воен.-мед. журн. - 1982. - № 3. - С. 45-47.
  5. Мосягин И.Г. Основные проблемы в состоянии здоровья офицеров и мичманов Военно-Морского Флота // Экология человека. - 2007. - С. 56-58.
  6. Новожилов Г.Н. Повышение устойчивости организма к воздействию высокой температуры окружающей среды // Воен.-мед. журн. - 1981. - № 2. - С. 39.
  7. Иванов Ю.А., Орловский В.М. Физиолого-гигиенические аспекты искусственной тепловой адаптации // Воен.-мед. журн. - 1983. - № 4. - С. 46.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c)


 


This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies